Van?li?s "masni" keksz
sponsored links
- 1 toj?s
- 80 gr cukor
- 50 gr kem?ny?t?
- 100 gr olvasztott vaj
- van?lia aroma
- 200 gr liszt
- 1 kk s?t?por
?s m?g:
- olvasztott csoki
- k?kusz
A toj?st keverd ?ssze a cukorral, majd add hozz? a kem?ny?t?t is. Keverd tov?bb sz?p s?m?v?, majd add hozz? az olvasztott vajat is. Mehet bele a van?lia aroma, majd a s?t?porral elkevert liszt. Gy?rd sz?p sima t?szt?v?. Meg fogsz lep?dni mennyire sz?p, f?nyes, rugalmas a t?szta. Oszd 4 r?szre, majd a r?szeket sodord hossz? rudakk?. Minden rudat darabolj fel kb 6 centis darabokra.
Minden 6 centis darabba mindk?t oldalr?l nyomj cs?kokat egy villa seg?ts?g?vel, ?gy masniform?j? kekszeket fogsz kapni.15-20 perc alatt s?sd meg ?ket s?t?pap?rral b?lelt tepsiben aranysz?n?re, de maradjanak vil?gosak. Ezut?n m?r csak a d?sz?t?s marad h?tra. ?n most olvasztott csokival ?s k?kusszal d?sz?tettem, de lehet s?r?tett tejjel is lekenni a k?zep?t ?s piszt?ci?ba/k?kuszba/p?rk?lt mogyor?ba forgatni, att?l f?gg?en, hogy mit szerettek, vagy ?pp mi van otthon ?. J? s?t?get?st!